Варна 19°
fallback
Други
16:32 | 19 юни 2014
Обновен: 20:35 | 5 октомври 2024

Как една телевизионна водеща стана кралица

Как една телевизионна водеща стана кралица

По материала работи: manager

Имало едно време една успешна испанска водеща на новини по телевизията, която се отказала от работата си, за да се ожени за принц. Минава една година. В деня на гала събитие, на което ще бъде присъдена награда на името на любимия ѝ принц, тя убедила съпруга си да пропусне обяда, за да репетира речта си.

А наблюдателите на кралската фамилия веднага забелязват разликата в онази нощ, преди повече от девет години. Вместо обичайната за него тежка реч, произнесена с очи, забити в текста, принцът поставил акцентите върху някои основни фрази и поглеждал напред, за да представи пред публиката лауреати, сред които са американският икономист Пол Кругман и италианският писател Клаудио Магрис.

„Може да се каже веднага, че той е бил добре обучен", каза Алфредо Урадачи, бившият шеф на водещата на новините, разказва в свой анализ Wall Street Journal.

Днес тази принцеса, която някога е била водеща и се е показвала по екраните на телевизорите, се превръща в кралица Летисия. А съпругът ѝ сяда на испанския трон като крал Фелипе VI. През изминалите десет години нейната подготовка и познанията ѝ в сферата на медиите, произхода ѝ от средната класа и способността ѝ да приема критика са спомогнали за това принцът да се подготви за ролята, която сега се очаква да изпълнява - да се опита да възстанови конституционната монархия, така че да е по-угодна на обикновените испанци, които често поставят стойността ѝ под въпрос.

"Още от първия си ден с него тя имаше голямо влияние върху принца", казва Урадачи. „Преди брака им той се рееше над населението. Тя го приземи". Испанското кралско семейство обаче не коментира изказванията на Урадачи.

dnes.bg

Автор на статията:
manager
0 коментара
fallback
fallback