IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Други
15:41 | 4 юни 2014
Обновен: 14:27 | 2 октомври 2024

Обама пристигна в Брюксел за срещата на Г-7

Обама пристигна в Брюксел за срещата на Г-7

По материала работи: Златина Добрева
Обама пристигна в Брюксел за срещата на Г-7


Президентът на САЩ Барак Обама пристигна в Брюксел за среща с белгийското кралско семейство, премиера и лидерите на страните от Г-7, с които ще обсъди кризата в Украйна, съобщава АП, цитирана от news.bg. Визитата на Обама в белгийската столица е втората спирка от четиридневната му обиколка в Европа, която ще приключи в Нормандия с отбелязване на 70 г. от Десанта в Нормандия през Втората световна война. Припомняме, държавният глава на САЩ започна визитата си в Полша, където се срещна с лидери от Централна и Източна Европа, също така и с новоизбрания президент на Украйна Порошенко. По план за 4 - 5 юни бе запланувана срещата на Г-8 в Русия, която щеше да включва и президента Владимир Путин. Но САЩ и другите страни членки замразиха формата Г-8 заради анексирания от Русия кримски полуостров.
Срещата на Г-7 ще се проведе тази вечер и утре. По-късно в четвъртък той ще отлети за Париж, където ще проведе работна вечеря с френския си колега Франсоа Оланд, който пък след вечерята ще приеме Путин.
На официалните събития по случай 70 г. от Десанта в Нормандия, които ще се проведат в петък, се очаква да присъстват Путин, Обама, Оланд, Меркел, британската кралица, придружавана от премиера Камерън и много други лидери. Не е запланувана официална среща между Обама и Путин.

Коментари

Новини Варна