IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новина на деня
12:48 | 18 юли 2014
Обновен: 12:27 | 2 октомври 2024

Мотопоход против шистовия газ тръгна от Варна (СНИМКИ)

Мотопоход против шистовия газ тръгна от Варна (СНИМКИ)

По материала работи: Слав Велев
Мотопоход против шистовия газ тръгна от Варна (СНИМКИ)

Около 20-30 рокери се събраха пред катедралата във Варна от където поеха към Балчик на съвместен мотопоход срещу добива на шистов и въглищен газ в Добруджа.

През есента рокерите планират шествие до северната ни съседка със свои съмишленици от Румъния. Той ще стартира от Варна или Бургас, като все още не е ясно до кой румънски град ще стигне мотопоходът. Участниците в него възнамеряват  да посетят някои от вече разположените на територията на румънската ни съседка сонди за добив на газ.

Варненските рокери разпространиха и петиция, в която заявяват,  че са категорично против добива на шистов газ в Житницата на България и че националните интереси трябва да стоят над частните.„Безотговорната употреба на думата „екологичен добив” и фактът, че единното мнение на българския народ против добива на шистов газ за пореден път не бе взето под внимание, само задълбочават съмненията в тази „енергийна революция”, са написали в обръщението си рокерите.

Черно море

Снимки: Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна