IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новина на деня
11:44 | 20 юни 2014
Обновен: 11:50 | 2 октомври 2024

Холера и салмонелоза дебнат „Аспарухово“

Холера и салмонелоза дебнат „Аспарухово“

По материала работи: Ставри Таргов
Водата в "Аспарухово" не бива да се пие

След голямото наводнение в район „Аспарухово“, предизвикало кални наноси почти навсякъде, населението е заплашено от опасни зарази, сред които салмонелоза, шигелоза и дори холера. Във връзка с това сме взели спешни епидемиологични мерки, заяви днес шефът на Регионалната здравна инспекция във Варна д-р Светла Станева. До лечебните заведения са изпратени указания да се обръща особено внимание на симптомите за чревни инфекции. В това отношение ще се разчита много и на неотложните медицински кабинети. На общопрактикуващите лекари е разпоредено да преценяват добре риска от поява на вирусни хепатити.
Създадена е също организация взетите за анализ проби, изследвани в лабораториите на РЗИ, да бъдат разшифровани по-бързо с оглед на това да се назначи правилно лечение. Следим внимателно обстановката в „Аспарухово“ и ще направим необходимото за избягване на огнища от зарази, увери д-р Станева.
Ставри Стефанов

Коментари

Новини Варна