Варна 19°
fallback
Новина на деня
20:13 | 19 юни 2014
Обновен: 20:40 | 5 октомври 2024

Официално: 10 са загиналите във водния ад!

Официално: 10 са загиналите във водния ад!

По материала работи: Деян Михайлов

Десет души са се удавили при водното бедствие във варненския квартал Аспарухово. Това каза пред бТВ шефът на полицията във Варна Николай Калчев. Той предупреди, че се очакват още две вълни на силни валежи и посъветва хората от квартала да се качат на високо и да се пазят.

Кал и вода са свлечени на една от основните улици в квартала. Валеше проливен дъжд. Изведнъж дойде вълна над 2 метра висока, подкара колите и ги натрупа една върху друга, каза очевидец. Тепърва ще се изяснява откъде е дошла тази приливна вълна.

Във водите плуват перални, домашна покъщнина, каравани и автомобили. Има коли влачени близо 2 километра. Връзката с телефон 112 е изключително затруднена. Спасителните екипи не могат да достигнат до най-засегнатите райони.

Трафикът в посока Аспарухово вече е по-достъпен, екипи на "Гражданска защита" не спират да се отводняват засегнатите места, съобщи за Moreto.net Купен Пашов началник отдел "Дейности по защита на населението" във Варна. В момента екипи на "Пожарна и аварийна безопасност" провеждат спасителна операция на ул."Розова долина".

В кв. "Аспарухово" в момента е спряно електрозахранването по преценка на "Гражданска защита"

Над 35 литра на кв. м. дъжд се изляха във Варна в рамките на няколко часа.

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback