IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новина на деня
14:59 | 28 януари 2014
Обновен: 02:32 | 5 октомври 2024

22 предписания за непочистен сняг издаде общината

22 предписания за непочистен сняг издаде общината

По материала работи: Златина Добрева
22 предписания за непочистен сняг издаде общината

22 констативни протокола за непочистен сняг и лед са съставили общинските инспектори във Варна. Служителите на дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред” са проверили общо 198 търговски, туристически и административни обекти на територията на града. При 7 от тях е констатирано, че е почистването е било в ход, на управителите на други 22 обекта са съставени констативни протоколи с предписания за конкретни мерки за осигуряване на проходимост. Проверките са извършени на булевардите „Цар Освободител”, „Владислав Варненчик”, „Осми Приморски полк”, „Мария Луиза”, „Княз Борис І” и „Васил Левски”, уточни шефът на дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред" Николай Няголов. Той уточни, че целта на общинските служители е не да глобяват хората, а да създадат навик във варненци да поддържат пространствата около офисите и домовете си. „Именно поради тази причина сме издали само предписания, но при повторно нарушение или някой по-фрапантен случай, санкции задължително ще има“, добави той. Няголов коментира още, че проверките в града продължават. Глобата за непочистен тротоар е от 50 до 500 лв.
Лошото време е забавило и планираната подмяна на откраднатите капаци на шахтите, но дейностите по нея ще стартират при първа възможност, заяви още Няголов. Към момента във Варна има и известни затруднения с работата по сметосъбирането, но се полагат всички усилия за нормализиране на ситуацията, обещават още от общината.
Слав Велев

Коментари

Новини Варна