IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новина на деня
09:12 | 29 януари 2014
Обновен: 12:34 | 2 юли 2024

Хотелиери опитват да се отърват от сградите си

Хотелиери опитват да се отърват от сградите си

По материала работи: Златина Добрева
Хотелиери опитват да се отърват от сградите си

Собственици на малки и семейни хотели се опитват да разпродават сградите, защото не им върви бизнесът. Това установи репортерска проверка на „Черно море“.
Тези хотели са строени в едни други години без достатъчно обмисляне. Има такива хотелиери, които сега се опитват да продадат хотелите си, потвърди председателят на Варненската асоциация за недвижими имоти Добромир Ганев. Той нарече ситуацията „проблем на растежа“.
Грешката на тези хора обаче е, че продават хотелите като обикновен имот. Те искат цени на квадратен метър, разясни експертът по недвижими имоти. Предлагат ги едва ли не като обикновени апартаменти, а не се прави така, анализира Добромир Ганев.
Продажната цена на този тип имоти трябва да е функция не само на имота, но и на бизнеса. След като този бизнес не е вървял, не може имотът да се продаде скъпо, разясни председателят на Варненската асоциация за недвижими имоти.
В София бяха продадени хотелите „Хилтън“ и „Радисън“, получиха се хубави сделки, но тук сами се убеждавате, че става въпрос за печеливши предприятия, даде пример Добромир Ганев.
Според него един от вариантите е собствениците на малките хотели да се опитат да им сменят предназначението на жилищни сгради, но това ставало трудно.
Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна