IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новина на деня
13:51 | 30 януари 2014
Обновен: 00:19 | 5 октомври 2024

Парите от глобите на съветници отиват за здраве

Парите от глобите на съветници отиват за здраве

По материала работи: Златина Добрева
Общинският съвет в Аврен ще гласува електронно

Парите, акумулирани от глоби за закъснение или отсъствие от комисии и заседания на местния парламент във Варна, да отиват директно за здравни помощи. Това предлага шефката на финансовата дирекция в общината Стефка Господинова, коментира председателят на комисията за дейността на Общинския съвет Аврам Тодоров. „Аз съм напълно „За“ подобно предложение и смятам да го предложа на колегите съветници“, добави той. Тодоров припомни, че ежегодно към местната власт в града постъпват стотици искания на варненци за финансова помощ по различни здравни проблеми. Все още не се знае кое е по-добрият вариант: да се дават директно на хората, или да се купува медицинска апаратура с тях, коментира още шефът на структурната комисия.
Съобразно последните промени в правилника за работа на Общинския съвет във Варна, местните народни избраници ще се глобяват с по 250 лв. за отсъствие от сесия и с по 50 лв. за неприсъствие на комисия, но само ако няма осигурен кворум за провеждането й.
Слав Велев

Коментари

Новини Варна