Варна 20°
fallback
Новина на деня
11:05 | 2 февруари 2014
Обновен: 17:32 | 6 октомври 2024

Стоянка Мутафова стана на 92 г.

Стоянка Мутафова стана на 92 г.

По материала работи: Златина Добрева

На връх рождения си ден Стоянка Мутафова ще бъде на сцената на Сатиричния театър "Алеко Константинов".

На 2 февруари примата на Сатирата навършва 92 години.

Вечерта тя ще зарадва публиката с участието си в спектакъла "Столетие мое", където играе главната роля. Нейната героиня Малу празнува стотния си рожден ден и по този повод цялото й семейство се събира около нея.

Пак този месец, на 19 февруари, неуморимата актриса ще се въплъти в образа на мадам Буланже, която върти публичен дом, в спектакъла от Юрий Дачев по произведения на Илф и Петров "Златният телец", допълва БГНЕС.

Освен на сцената на любимата Сатира, Мутафова ще отбележи 92-рия рожден ден и на сцената на Младежки дом - Шумен, където на 5 февруари ще представи емблематичния спектакъл "Госпожа Стихийно бедствие".

Това ще е юбилейното представление на комедията - 800-ното поред. На 7 април миналата година Стоянка Мутафова прие наградата за цялостен принос за развитието на българския театър, носещ името на великия неин колега - покойния Георги Калоянчев.

Награждаването на Мутафова бе кулминацията на церемонията по връчването на първите награди "Златен Кукерикон", учреден по повод 56-та годишнина на сатиричния театър "Алеко Константинов".

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback