IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новина на деня
09:52 | 13 февруари 2014
Обновен: 08:43 | 5 октомври 2024

Петима загинаха, четирима са с опасност за живота след тежка катастрофа

Петима загинаха, четирима са с опасност за живота след тежка катастрофа

По материала работи: Златина Добрева
Петима загинаха, четирима са с опасност за живота след тежка катастрофа

Петима души загинаха след жестока катастрофа в община Лом, а четирима са с опасност за живота, съобщават от Областната дирекция на полицията в Монтана.

Катастрофата е станала около 23.00 ч. снощи на третокласен път при посока на движение от Монтана към с. Добри дол, община Лом.

30-годишният водач Е.М. от община Кирково, област Кърджали, при управление на микробус "Фолксваген Транспортер" с кърджалийска регистрация, се движил с несъобразена скорост на мокра пътна настилка и на десен завой изгубил контрол над колата.

В резултат на това превозното средство навлязло в лентата за насрещно движение и се блъснало в насрещно идващия влекач с прикачено полуремарке "МАН" с великотърновска регистрация, собственост на фирма от Горна Оряховица, с водач 59-годишен мъж от град Горна Оряховица.

В следствие на катастрофата са загинали петима от пътуващите в микробуса – 30-годишният водач на микробуса, както и четирима пътници – двама мъже и две жени на възраст от 45 до 75 години.

Още четирима пътуващи в микробуса са с тежки наранявания. Пострадалите са откарани в спешното отделение на болницата в Лом. Те са в тежко състояние и с опасност за живота.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на Районно управление „Полиция”- Лом. Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство.

Коментари

Новини Варна