IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новина на деня
12:22 | 24 февруари 2014
Обновен: 02:01 | 6 октомври 2024

Фонд „Култура” финансира пътувания за форуми по света

Фонд „Култура” финансира пътувания за форуми по света

По материала работи: Златина Добрева
Фонд „Култура” финансира пътувания за форуми по света



Общинският фонд „Култура” може да финансира творчески проекти, свързани с пътувания на културни оператори от Варна в различни форуми за култура и изкуство по света. До 28 февруари в деловодството на общината се приемат проектните предложения по направление „Мобилност за пътувания”, предвидени за месеците април и май. Резултатите от кандидатстването ще бъдат обявени на 10 март на официалния сайт на дирекция „Култура и духовно развитие” – www.varnaculture.bg, съобщават от пресцентъра на община Варна.
28 март пък е крайният срок за подаването на проекти, свързани с пътувания през юни, юли и август. Кои са одобрените, ще стане ясно на 11 април.
За септември, октомври и ноември проектите се подават до 20 юни, а резултатът ще получат ли финансиране ще е ясен на 4 юли.
Максималната сума, която може да бъде отпусната по този приоритет за индивидуални пътувания, е в размер 1200 лв., а за колективни пътувания е 4000 лв. Допустими кандидати са български физически и юридически лица с дейност в областта на културата и изкуството, а финансовата подкрепа е свързана с частично поемане на пътните разходи на кандидата. Той трябва да осигури собствено финансиране в размер 20% от разходите за път и да удостовери тяхното наличие към момента на кандидатстване чрез декларация.
Проектите могат да са свързани още с посещения на чуждестранни артисти и мениджъри в областта на културата и изкуството във Варна и региона, подкрепящи кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019 г. Също така - индивидуални или колективни пътувания на местни или международни културни оператори от Варна и региона, с цел предварителни срещи за установяване на партньорства или изграждане на мрежи.
„С термина „международни културни форуми” се означават културни събития, програми, проекти, фестивали, дебати, конференции, семинари, кръгли маси или уъркшоп програми”, е посочено в насоките за кандидатстване на фонда.

Коментари

Новини Варна