IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Новина на деня
13:29 | 27 февруари 2014
Обновен: 02:52 | 6 октомври 2024

„Килърите” пак с доживотни присъди, но не без право на замяна

„Килърите” пак с доживотни присъди, но не без право на замяна

По материала работи: Златина Добрева
„Килърите” пак с доживотни присъди, но не без право на замяна

Доживотните присъди без право на замяна на трима от подсъдимите по делото „Килърите” - Петър Стоянов–Сумиста, Васил Костов и Георги Вълев бяха изменени в доживотни от Варненския апелативен съд. Наказанията на част от останалите участници в процеса, наложени им от първоинстанционния Окръжен съд в Шумен, също бяха намалени.
Петър Стоянов–Сумиста беше признат за виновен за организирането на убийствата на търновския адвокат Петър Лупов и на шуменския бизнесмен Румен Рачев, но оправдан по същото обвинение за разстрела на изпълнителния директор на „Атоменергоремонт“ Борислав Георгиев.
Доживотната присъда на Васил Костов е за подбудителство и помагачество в убийството само на Румен Рачев. На първа инстанция той беше признат за виновен и за участие в убийствата на Лупов и Георгиев.
Търновският бизнесмен Георги Вълев отново беше признат за виновен за подбудителство на убийствата на адвокат Петър Лупов и на Румен Рачев.
Общото наказание на Янко Попов за помагачество в убийството на Румен Рачев и за участието му в престъпната група беше намалено от 17 на 15 г., съобщава Дарик.
Присъдата на Райчо Стойнев - Хижаря също беше намалена – от 15 на 7 години затвор.
Единствено наказанието от 4 години затвор на бившия полицай от Велико Търново Петър Атмаджов остана непроменено.

Коментари

Новини Варна