IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новина на деня
12:26 | 12 март 2014
Обновен: 02:07 | 6 октомври 2024

Ученичка води 29-ото заседание на Общинския съвет

Ученичка води 29-ото заседание на Общинския съвет

По материала работи: Златина Добрева
Ученичка води 29-ото заседание на Общинския съвет

29-ото заседание на Общинския съвет – Варна, премина под вещото ръководство на ученичката от местната Търговска гимназия Йорданка Йорданова. Тя откри сесията в присъствието на 41 местни парламентаристи. Преди началото на заседанието с едноминутно мълчание бе почетена паметта на починалия преди дни общински съветник Петър Тодоров.
Община Варна се включи за поредна година в инициативата „Мениджър за един ден“. Така в ролята на кмет за един ден влезе и десетокласникът от икономическата гимназия "Д-р Иван Богоров" Филип Янев. Той се възползва от правото на градоначалника Иван Портних да говори пред местния парламент. В краткото си слово пред съветниците, ученикът призова за прозрачно управление на общината, повече гражданственост на решенията, които се вземат в местния парламент, и посъветва варненските политици по-често да се допитват до гражданите, за да не станат жертви на популизма. Янев завърши речта си със съвет към местните управници да не гледат на парите за образование като на разход, а като на инвестиция.

Коментари

Новини Варна