IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новина на деня
09:37 | 16 март 2014
Обновен: 02:42 | 6 октомври 2024

Обявиха жълт код в 20 области заради силен вятър

Обявиха жълт код в 20 области заради силен вятър

По материала работи: Златина Добрева
Обявиха жълт код в 20 области заради силен вятър

Жълт код заради силен вятър е обявен в 20 области на страната, съобщава Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. В Северна България и Горнотракийската низина скоростта на западния вятър ще достига и надхвърля 15-20 м/сек.

Кодът ще важи за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Разград, Силистра, Добрич, Шумен, Търговище, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Пловдив и Хасково.

Времето днес ще е динамично - с променлива облачност, по-често значителна преди обяд над Източна България, почти без валежи.

Дневните температури, в сравнение с вчера, ще се понижат с 8-9 градуса и максималните ще са между 13° и 18°, в София около 14°.

Над планините ще има променлива облачност, почти без валежи. Вятърът по високите части ще е силен от северозапад, а по Старопланинското било и бурен. Главно по северните склонове ще има и намалена видимост от образувалата се по склоновете облачност. Ще застудее. На 1200 м.н.в. дневната температура ще е 6°, на 2000 метра - минус 2°.

Коментари

Новини Варна