IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новина на деня
12:33 | 21 март 2014
Обновен: 03:58 | 6 октомври 2024

Осиновиха 15 улични кучета от приюта в Каменар тази година (СНИМКИ)

Осиновиха 15 улични кучета от приюта в Каменар тази година (СНИМКИ)

По материала работи: Златина Добрева
Осиновиха 15 улични кучета от приюта в Каменар тази година (СНИМКИ)

15 кучета са осиновени от началото на годината досега в общинския приют в Каменар. Това стана ясно днес, когато представители на общинската администрация заедно с варненски медии инспектираха края на ремонта на хале 1 в кучкарника.
24 000 лева струва на общинската хазна ремонтът, каза заместник-кметът по сигурността в община Варна Тодор Иванов. Той информира, че доброволци са оказали помощ при промяната на външния вид на приюта.
Тодор Иванов отхвърли спекулациите, че животните в кучкарника страдат. Кучетата се хранят, лекуват и отглеждат добре, гарантира заместник-кметът.
Годишната издръжка на  кучкарника в Каменар възлиза на 220 000 лева. Същата сума е залегнала в бюджета и за тази година, каза Тодор Иванов. Според него тези пари стигат за заплати на служителите, храна и медикаменти на животните. 87 кучета живеят в момента в приюта.
Осиновяването на едно животно не отнема повече от час. След това общината се интересува от съдбата на кучето и дали новите му стопани се грижат добре за него, гарантира Тодор Иванов.
Община Варна предвижда да стартира кампания за безплатно кастриране на домашните кучета на варненци. По този начин ще помагаме на граждани, които искат да кастрират животното си, но нямат пари за това, обясни идеята заместник-кметът.
Деян Михайлов
Снимки Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна