IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новина на деня
07:42 | 24 март 2014
Обновен: 04:02 | 6 октомври 2024

Две дами се борят за кметския стол в Париж

Две дами се борят за кметския стол в Париж

По материала работи: Златина Добрева
Две дами се борят за кметския стол в Париж

Кандидатката на дясната опозиция за кмет на Париж и бивш министър в правителството на бившия президент Никола Саркози - Натали Косюско-Моризе води пред съперницата си, социалистката Ан Идалго, на вчерашния първи тур от общинските избори в Париж, съобщи АФП.

Две социологически агенции дават предимство на Натали Косюско-Моризе, известна с инициалите Ен Ка Ем.

Според института Се Ес А тя получава 35,8 на сто от гласовете, а според Ипсос-Стериа - 34,8 процента. За Ан Идалго са гласували 33,6 на сто, което пък е лоша изненада за социалистите, след като Идалго бе сочена за фаворит в предизборните прогнози, коментират анализатори.

След първия тур на тези местни избори обаче резултатите на основните кандидати за кмет на Париж са толкова близки, че всякакви прогнози могат да се окажат погрешни, допълва АФП.

Според първите прогнозни резултати, публикувани късно снощи, десноцентристкият Съюз за народно движение на Саркози получава на вчерашния първи тур на изборите около 48 на сто от гласовете, втори са социалистите с 43 на сто, трети е крайнодесният Национален фронт със 7 на сто. Вторият тур е на 30 март.

Коментари

Новини Варна