IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новина на деня
08:35 | 24 март 2014
Обновен: 04:02 | 6 октомври 2024

Два протеста съпровождат заседанието на КСНС

Два протеста съпровождат заседанието на КСНС

По материала работи: Златина Добрева
Два протеста съпровождат заседанието на КСНС

Два протеста се провеждат пред президентството, докато тече извънредното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност.

От едната страна е митинг на „Атака" под надслов „Санкции срещу Русия са санкции срещу България". Лидерът на националистите Волен Сидеров, депутати, членове и симпатизанти подкрепят българите в Крим, които настояват за признаване на референдума и спиране на намесата и санкциите на САЩ, НАТО и ЕС спрямо Русия заради създалата се ситуация. От другата страна се събраха протестиращи от #ДАНСwithme с искане за оставка на правителството.

Наложи се кордон от полицаи да раздели на две части протестите. За момента няма напрежение между двете групи, освен словесни атаки. Групите са плътно разделени от кордон от полицаи.

С възгласи „Оставка" протестиращите посрещнаха председателя на парламента Михаил Миков на влизане в президентството, за да вземе участие в заседанието на КСНС.

На влизане в президентството лидерът на „Атака" Волен Сидеров поздрави симпатизантите си и обясни, че влиза на заседанието на КСНС с ясното намерение отново да повтори пред всички представители и членове на КСНС искането си България да не заема страна в спора, като не признае референдума в Крим. Той смята, че всички санкции, в които вземем и ние участие спрямо Русия, биха рефлектирали върху България.

Другата тема, която се очаква да бъде засегната по време на заседанието, е ЦИК. По нея Волен Сидеров каза, че няма какво да взима отношение, тъй като е повече от ясно, че опозиция и управляващи, макар и пред обществото да играят врагове, същност се договарят за всичко, така че местата в Избирателната комисия също ще бъдат договорени и напрежението по тази тема ще се уталожи.

Коментари

Новини Варна