IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новина на деня
12:50 | 5 април 2014
Обновен: 13:31 | 2 октомври 2024

Нелоялната конкуренция е основният проблем във варненския транспортен сектор

Нелоялната конкуренция е основният проблем във варненския транспортен сектор

По материала работи: manager
Нелоялната конкуренция е основният проблем във варненския транспортен сектор

 

Нелоялната конкуренция е основният проблем във варненския транспортен сектор. Това стана ясно след дискусия във Варна, организирана от ГС на БСП.

Сивата икономика в транспортния сектор може да се пребори със строг контрол. Специално при таксиметровите услуги може би е най-добре на първо време да се въведе патент и те да преминат към oбщините”. Това обясни във Варна заместник-председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения Георги Свиленски. Той, заедно с председателя на Комисията по регионална политика и местно самоуправление, Борислав Гуцанов се срещнаха с представители на транспортния сектор в града.

Вероятно ще се обмисли и въвеждането на закон специално за
таксиметровата дейност, стана ясно още от срещата. До няколко месеца ще
има изцяло нов Закон за движение по пътищата. До края на годината ще бъдат пуснати в експлоатация 94 км. магистрали. Вече започна и проектирането на „Хемус”, каза председателят на Комисията по регионална политика и местно самоуправление Борислав Гуцанов.

Десислава Димитрова

 

Коментари

Новини Варна