IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новина на деня
13:57 | 8 април 2014
Обновен: 14:26 | 2 октомври 2024

Ремонтът на ДКС зацикли

Ремонтът на ДКС зацикли

По материала работи: Златина Добрева
Ремонтът на ДКС зацикли

Дългоочакваният ремонт на Двореца на културата и спорта (ДКС) във Варна отново зацикли. Причината този път е становище на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), с което бе отменено като незаконно решение на прокуриста на Спортна зала за избор на изпълнител за изготвяне на проект за основен ремонт на сградата.
До проверка на процедурата се е стигнало след сигнал на един от отпадналите от конкурса проектанти. От регулаторния орган установили, че назначената от възложителя комисия е извършила оценяване на техническите оферти, което не отговаря на предварително обявената методика. Именно това е и едно от основанията, на което се базира КЗК за отмяна на оспорваното решение за класиране.
Като второ нарушение на процедурата от комисията посочват факта, че избраният за изпълнител кандидат не е приложил към техническото си предложение доказателства за реализирани проекти с предмет според изискванията на възложителя.
Също така производството показало, че на последното си заседание оценителната комисия е заседавала в незаконосъобразен състав. Поради тази причина всички приети от нея решения са незаконни.
Комисията за защита на конкуренцията е върнала процедурата от етап разглеждане, оценяване и класиране на офертите в съответствие с изискванията на закона и мотивите в решението.
"Нищо фатално не е станало. Не се притеснявайте, няма да има решаващо забавяне на процедурата. Трябва да коригираме нещата по 3 точки според изискванията. Надявам се всичко да е наред по този проблем още преди края на месеца", заяви шефът на Двореца на културата и спорта Симеон Варчев пред “Черно море”.
500 000 лв. бяха предоставени от държавния бюджет за стартиране на строително-ремонтните дейности на ДКС. За цялостната реконструкция на Спортна зала са необходими общо 5-6 млн. лева. С отпуснатите средства от половин милона лева бе дадена зелена светлина за създаването на обществени поръчки за проектиране и изпълнение на проекта.
Екип на “Черно море”

Коментари

Новини Варна