IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новина на деня
07:56 | 11 април 2014
Обновен: 14:25 | 2 октомври 2024

Благотворителен коктейл събира пари за болни деца

Благотворителен коктейл събира пари за болни деца

По материала работи: Златина Добрева
Благотворителен коктейл събира пари за болни деца

Благотворителен коктейл ще събере артисти и бизнесмени утре от 18,30 до 20 часа в галерия „Графит". Инициатор е варненската доброволческа група „Розови очила“, която организира ателиета по изкуство, спорт и игра за деца от институции. Целта на събитието е обществеността във Варна да обърне внимание на нуждите на малчуганите и младежите от домовете. Доброволците се надяват с това събитие да успеят да съберат пари за материали за артработилниците до края на годината. 10% от средствата ще бъдат за популяризиране на дейността им. „Искаме да покажем, че тези деца имат нужда от нас не само около празниците“, разказа пред „Черно море“ Мая Донева, която е сред организаторите. Тя сподели, че младежите от „Розови очила“ прекарват много от следобедите в Оздравителното училище „Д-р Никола Димитров“. Там те организират ателиета, в които запознават децата с различни изкуства – рисуват, свирят на барабенчета и др. Артработилници са организирали и в Дом „Гаврош“. За да продължи обаче да радва най-неоправданите ни граждани с магията на изкуството, групата има нужда от пари за материали. Доброволците се надяват да набавят и средства, с които да могат да разширят дейността си.
„Искаме да покажем, че с внимание, постоянство и търпение можем да променим всекидневието на децата от домове и че това е пътят към тяхното превръщане в пълноценни граждани“, казват организаторите.
За финансова подкрепа те са се обърнали предимно към представители на бизнеса и на поканата им за коктейла са откликнали много частни фирми. Каузата на „Розови очила“ подкрепи и Владо Димов, като на неговата музика ще се насладят гостите на благотворителното събитие.
Деница Литарска

Коментари

Новини Варна