IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новина на деня
08:49 | 15 април 2014
Обновен: 20:30 | 3 октомври 2024

МВР съветва: По празниците бъдете внимателни на пътя!

МВР съветва: По празниците бъдете внимателни на пътя!

По материала работи: Златина Добрева
МВР съветва: По празниците бъдете внимателни на пътя!

Дългото движение в колона от автомобили изнервя водачите, но единственият разумен вариант е те да бъдат внимателни, да запазят спокойствие и спазват дистанция.
С този призив се обърнаха от МВР към всички български граждани във връзка с предстоящите Великденски празници и очакваните пътувания и затруднено движение по всички основни пътни артерии в страната, предаде БГНЕС.
Водачите да бъдат предварително наясно, че движението ще бъда затруднено и да останат спокойни и търпеливи, призова началникът на Сектор "Пътен контрол" Валери Митов. От МВР отправиха обичайните препоръки към поведението на водачите по време на празнични дни.
"Спазвайте скоростните режими, защото те са съобразени с обстановката с оглед безопасността на водачите. Нека автомобилът бъде управляван от най-опитния водач", призова Митов.
От МВР обещаха засилен контрол на скоростта, употребата на алкохол и правоспособността на водачите, особено в малките населени места. "Покрай празници винаги сме превъзбудени и на автомобил се качва абсолютно всеки, който е правоспособен, а понякога и неправоспособни лица", съжали Митов.
Трафикът ще бъде засилен най-вече на 17 и 21 април, припомни началникът на "Пътна полиция" гл. комисар Антон Антонов. Ще бъдат осигурени допълнителни екипи на всички възлови пътища в страната, обеща той. Антонов също призова водачите да се съобразяват с ремонтните дейности, които неизбежно ще предизвикат допълнителни затруднения, но са необходими и така или иначе трябва да бъдат извършени.

Коментари

Новини Варна