IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новина на деня
13:26 | 16 април 2014
Обновен: 17:37 | 2 октомври 2024

Варненският окръжен съд има нов председател

Варненският окръжен съд има нов председател

По материала работи: Златина Добрева
Варненският окръжен съд има нов председател

В деня на Конституцията на Република България Варненският окръжен съд бе оглавен от съдия Марин Маринов. Той беше избран с 13 от гласовете на ВСС след балотаж с втория от кандидатите за административен ръководител Светлозар Георгиев.
42-годишният възпитаник на СУ "Св. Климент Охридски" е в съдебната система повече от 16 години. След избора на Ванухи Аракелян за председател на апелативния съд във Варна Маринов бе изпълняващ функцията административен ръководител на ВОС.
Съдия Маринов има най-високия ранг в съдебната система - съдия във ВКС и ВАС. През 2012 г. е награждаван от ВСС с отличие "Служебна благодарност и грамота". Марин Маринов има сериозна професионална квалификация и специализации. Участвал е в множество форми на обучение и квалификация по проблемите на европейското право, по прилагане на правилата на европейското конкурентно право, както и по актуални въпроси на търговското правораздаване.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна