IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новина на деня
08:41 | 17 април 2014
Обновен: 18:10 | 2 октомври 2024

България праща още 50 консули в Русия, Украйна и Беларус

България праща още 50 консули в Русия, Украйна и Беларус

По материала работи: Златина Добрева
България праща още 50 консули в Русия, Украйна и Беларус

50 допълнителни консули ще изпрати България в Русия, Украйна и Беларус. Това съобщи днес във Варна външният министър Кристиян Вигенин.
Целта на тази стъпка е да облекчим визовия режим на нашите гости от изброените държави, за да има успешен туристически сезон и да станем по-атрактивна дестинация, добави Вигенин.
По-големият брой консули ще ускори издаването на визите, защото за Варна и региона е важно да има силен туристически сезон тази година, каза външният министър. Активните действия на българското правителство са продиктувани от кризата в Украйна.
Туристите, които посещаваха Крим търсят алтирнативни дестинации. Особено активни в привличането на гостите са Гърция, Турция и Испания. Ние също можем да ги приемем, каза Кристиян Вигенин.
Той се срещна с представители на туристически бизнес от морската столица. Въпреки че, срещата бе закрита за медиите стана ясно, че е възможно да възникне проблем с достъпа на украински туристи до страната ни, заради опасния маршрут, който трябва да изминават автобусите от Украйна дотук. Същевременно е паднала и покупателната способност на населението в обхванатата от размирици страна.

Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна