IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новина на деня
07:35 | 7 май 2014
Обновен: 18:29 | 2 октомври 2024

Проф. Клисарова: Евроизборите няма да помрачат празниците за 24 май

Проф. Клисарова: Евроизборите няма да помрачат празниците за 24 май

По материала работи: Златина Добрева
Министър Клисарова: Очакваме 22 000 петокласници на целодневно обучение от септември

Евроизборите няма да помрачат нито отбелязването на празника на славянската писменост и култура, нито изпращането на абитуриентите, чиито балове са планирани за 24 и 25 май. Това заяви във Варна министърът на образованието проф. Анелия Клисарова. “Проведохме много разговори с общините и с Централната избирателна комисия, истината е, че зрелостниците няма да могат да бъдат в двора на училищата си във връзка с изискванията по организацията на европейските избори тази година, но ще има определени места, където ще могат да се събират. Те ще бъдат определени от кметовете на различните населени места”, коментира още тя.
Ще направим необходимата организация за подобаващото изпращане на варненските абитуриенти, заяви в отговор кметът на морската столица Иван Портних. Той увери, че общинската администрация ще съумее да се справи както с организацията на абитуриентските балове, така и с тази за евровота.
Тази година зрелостниците няма да могат да се възползват от учебните си сгради и прилежащите им дворове, както в деня на евровота - 25 май, така и на 24 май, когато се пада денят за размисъл.
“Ще бъде създадена организация учениците да ползват базите за подготовката на шествията по повод отбелязването на Деня на славянската писменост и култура”, коментира още проф. Клисарова.
Именно за 24 и 25 май са насрочени повечето балове на варненските зрелостници.

Татяна Кисьова

Коментари

Новини Варна