IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новина на деня
13:51 | 7 май 2014
Обновен: 18:34 | 2 октомври 2024

Менторът на учениците, шашнали НАСА, стана учител на годината

Менторът на учениците, шашнали НАСА, стана учител на годината

По материала работи: Златина Добрева
Учениците, спечелили конкурса на НАСА, остават без награда?

Учителят по астрономия във Варненската обсерватория Веселка Радева да бъде отличена като учител на годината, решиха общинските съветници от ресорната комисия в местния парламент. На днешното си заседение те разгледаха номинациите за награда „Варна“ в сферата на образованието. Веселка Радева получава приза в областта на обслужващите звена. Тя е номинирана заради изключителния й принос за успехите на варненските ученици в международния конкурс за космически колонии на НАСА. Радева е ръководител на отборите, които тази година спечелиха Гранд при и челни места в състезанието.
Наградата „Учител на годината“ в областта на предучилищното образование ще получи Мария Бинева, преподавател по плуване в ОДЗ „Делфинче“. Общинските съветници решиха същия приз в сферата на средното образование да получи Жечко Тенев, учител в СОУ за деца с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“.
Избран бе и ученик на годината - дванайсетокласникът в Математическата гимназия във Варна Йордан Йорданов. Съветниците бяха единодушни, че Йордан трябва да бъде отличен за изключителните си успехи, сред които и сребърен медал от международната математическа олимпиада в Колумбия.
За „Колектив на годината“ в областта на средното образование и обслужващите звена бяха номинирани Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ и МГ „Д-р Петър Берон“. Местните депутати решиха приза да получи гимназията по дървообработване.
Две индивидуални награди ще бъдат връчени в сферата на науката и висшето образование, раздел „Технически науки“. Съветниците бяха категорични, че и двамата номинирани напълно заслужават отличието. Това са Васил Райков, който ще бъде отличен за написването и издаването на учебник „Бойно използване на противоподводното оръжие“, и проф. д-р арх. Любен Сиврев – за постиженията му в научната и преподавателската дейност и др.
Деница Литарска

Коментари

Новини Варна