Варна 21°
fallback
Новина на деня
06:41 | 12 май 2014
Обновен: 15:32 | 7 октомври 2024

Почина пострадалата в катастрофата край Септември

Почина пострадалата в катастрофата край Септември

По материала работи: Златина Добрева

Почина най-тежко пострадалата пътничка от влаковата катастрофа край град Септември, която стана в сряда. 62-годишната жена беше приета в болницата в Пазарджик в критично състояние с тежка черепно-мозъчна травма.

„Причина за смъртта е мозъчна недостатъчност със загуба на функциите на главния мозък”, съобщи за Dnes.bg директорът на МБАЛ-Пазарджик д-р Васил Вълчев.

Загиналата е пътувала в първия вагон на композицията заедно със сестра си, когато шофьор на ТИР преминава през прелеза въпреки светлинния и звуков сигнал. При удара с пътническия влак от София за Пловдив бяха ранени шестима души. Сега двама остават в болницата, сред които и шофьорът на камиона.

„Това не е първото му подобно провинение, той има актове и глоби и за други подобни нарушения, сега прокуратурата ще прецени какви обвинения да повдигне срещу него”, заяви говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.

По данни на полицията камионът е бил натоварен с колооси от Вагоноремонтния завод в Септември,като товарът му е бил близо 10 тона.

 

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback