IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Новина на деня
14:28 | 12 май 2014
Обновен: 10:21 | 6 октомври 2024

Закриват Транспортна полиция?

Закриват Транспортна полиция?

По материала работи: Златина Добрева
Закриват Транспортна полиция?



ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Поредните промени във вътрешното министерство разтревожиха сериозно голяма част от състава на варненската дирекция на полицията.
Служителите на Транспортна полиция в морската столица бяха уведомени в края на работната седмица, че звеното им се разформирова. Според слуховете, които се носят по етажите, част от униформения състав щял да бъде прехвърлен към жандармерията, щяло да има служители, разпределени към районните, а цивилните следователи ще минат под прякото ръководство на регионалната дирекция, а не под столичното крило, както е досега. От ОДП – Варна, не отрекоха информацията, но за подробности помолиха учтиво да се обърнем към пресцентъра на вътрешното министерство, защото разпоредбите идвали от София. От пресслужбата на МВР също не отрекоха, но ни насочиха към Георги Карадобрев, който имал право да дава информация и знаел подробности. Той от своя страна пък обясни, че не знае нищо конкретно, но ще провери. След това спря да вдига телефона.
И докато служителите на Транспортна полиция са в неизвестност за бъдещето си, заместник-министърът на МВР Пламен Ангелов официално представи новия временно изпълняващ длъжността директор на ОДМВР – Варна. Както chernomore.bg съобщи още в петък, главен инспектор Николай Калчев поема поста със заповед на вътрешния министър Цветлин Йовчев, докато на директорския стол не бъде назначен някой за постоянно. Преди назначението Калчев е бил на длъжност началник-група в сектор „Криминална полиция” към Трето РУП – Варна. Досега изпълняващият длъжността директор на варненската полиция главен инспектор Чавдар Нанков пък се връща обратно на поста си на началник на Второ РУП – Варна.

Коментари

Новини Варна