IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новина на деня
16:39 | 19 май 2014
Обновен: 10:49 | 2 октомври 2024

Асфалтират пътя от Катедралата до Аспаруховия мост

Асфалтират пътя от Катедралата до Аспаруховия мост

По материала работи: Борис Проданов
Асфалтират пътя от Катедралата до Аспаруховия мост

Главната отсечка по бул. „Хр. Ботев“ от Катедралата до Аспаруховия мост ще бъде изцяло преасфалтирана. Това заяви кметът Иван Портних. Той допълни, че в момента се работи по проектирането, а полагането на новия асфалт ще започне в началото на следващата година. Портних каза още, че се водят разговори с правителството за ремонта на моста. „Надявам се съвместно с държавата да намерим решение и финансиране, защото всички добре знаем, че реконструкция на моста е необходима", категоричен бе градоначалникът.
Днес той откри обновени участъци на ул. „Злетово“ – прочута доскоро с дупките и пропаданията, и ул. „Средец“ в „Аспарухово“. След отводняване на района зад ДКЦ „Св. Иван Рилски“ бе подменена дъждовната и битовата канализация и бе положена нова настилка. „Всички знаем, че тук имаше сериозни проблеми при дъждовно време, затова направихме проект и заедно с ВиК – Варна, ремонтирахме участъка. Общината вложи около 440 000 лв.“, каза кметът. Той допълни, че продължават ремонтите в района – на тротоари и улици. Днес бе показан и обновеният участък на панорамния път от Галата към Ракитника. Извършен е основен ремонт на около 800 м и е положена нова маркировка, уточняват от общинската пресслужба.
Портних анонсира и друго събитие в „Аспарухово“ – ветроходния Парад на буквите, който ще се проведе на 24 май.
„След престижната регата „Тол Шипс“ отново ще докажем, че Варна е столица на ветрилата! Заедно с Асоциацията на собствениците на яхти организираме първо издание на регатата за килови яхти “Varna Chnnel Cup”, която е с амбицията да стане част от международния календар. Целта ни е да го превърнем в традиционна надпревара в канала море - езеро. Подготвили сме много изненади, колегите от район „Аспарухово“ пък са се погрижили за богата програма, която ще се проведе край Фанагория. Затова искам да поканя всички варненци и гости на града да станат част от това събитие. Яхтите ще минават в непосредствена близост до бреговете на канала, така че гледката ще е неповторима“, каза Иван Портних. Стартът на гонките се очаква да бъде около 12 ч, а всяка от яхтите ще бъде брандирана с буква от българската азбука.

Коментари

Новини Варна