IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новина на деня
05:19 | 25 май 2014
Обновен: 11:36 | 2 октомври 2024

4 сигнала за изборни нарушения във Варна

4 сигнала за изборни нарушения във Варна

По материала работи: Златина Добрева
25 % e избирателната активност във Варна

До момента има постъпили 4 сигнала за нарушения по повод провеждащите се днес избори за Европейски парламент. Това съобщи председателят на Районната избирателна комисия (РИК) във Варна Соня Бъчварова. В ОУ"Добри Чинтулов"граждани са се оплакали, че се провежда агитация за една от политическите сили. На билдборда на един от независимите кандидати за евродепутати пък надписът "Купуването и продаването на гласове е престъпление" не заема 10 % от пространството, каквото е изискването по закон. Има сигнал и за разлепването на агитационни материали на непозволени места.

396 секции работят на територията на Варна, а избириталите в града са 297 760, съобщи Соня Бъчварова. Тя няма информация за неотворени изборни секции. Три временни секции са отворени в дома за стари хора "Гергана", МБАЛ "Света Марина" и Военноморска болница. 3000 са застъпниците на политическите партии във Варна, съобщи председателят на РИК.

Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна