IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Новина на деня
06:03 | 28 май 2014
Обновен: 11:47 | 2 октомври 2024

4 варненки направиха опит за самоубийство за седмица

4 варненки направиха опит за самоубийство за седмица

По материала работи: Златина Добрева
4 варненки направиха опит за самоубийство за седмица

Четири жени направиха опит за самоубийство през миналата седмица, научи chernomore.bg от доц. д-р Снежа Златева, началник на клиниката по токсикология във Военноморската болница във Варна. Те са посегнали на живота си със свръхдоза лекарствени средства. Пациентките са на различна възраст, различни са и причините да предприемат фаталната стъпка, каза още доц. Златева. Общото е завладялата ги депресия, която се обостря през пролетта, добави тя. Нейният съвет е всеки в семейството да обръща особено внимание на подобни нервни сривове при близките си, защото така опитът за самоубийство може да бъде предотвратен. Състоянието и на четирите жени е стабилизирано, като опасността за живота им е преминала.
Сред основните причини за самоубийствата са дисхармонията в междуличностните отношения и конфликтите в семейството, сочат анализите за Варненска област. Делът на романтичните мотиви като несподелена любов, раздяла с любим и загуба на близък е сравнително по-малък. Психичните заболявания обаче също са причина за предприемане на фаталната стъпка.
Актът на самоубийството оставя силен отрицателен отпечатък върху семейство, приятели, близки, съседи и случайни минувачи.
Ставри Стефанов

Коментари

Новини Варна