IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новина на деня
18:32 | 28 май 2014
Обновен: 11:46 | 2 октомври 2024

Българи изчезнаха при изборите в Украйна

Българи изчезнаха при изборите в Украйна

По материала работи: Борис Проданов
Българи изчезнаха при изборите в Украйна

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа съобщи, че е загубила контакт с втора група наблюдатели близо Донецк, в която има двама българи.
"По обяд днес Специалната наблюдателна мисия на ОССЕ в Украйна загуби контакт с някои членове на базиран в Донецк екип. Той бил западно от Донецк на път за Днепропетровск, когато беше загубен контактът", съобщи ОССЕ в комюнике.
"Екипът се състои от 11 международни членове на Специалната наблюдателна мисия, пътуващи с три коли. Наблюдателите бяха спрени на пътно преграждение в Маринка", уточни организацията.
Тя допълни, че в екипа имало двама българи, един австриец, един холандец, един финландец, един италианец, един норвежец, един поляк, един руснак, един словак и един американец.
"Продължаваме нашите усилия и използваме контактите си на място. Украинското правителство и местните власти бяха информирани за положението", се казва още в комюникето.
Вчера ОССЕ съобщи, че е загубила контакт с първа група от четирима наблюдатели, състояща се от датчанин, естонец, турчин и швейцарец.
Представител на организацията уточни, че те били задържани на пропускателен пункт в Източна Украйна, 40 минути преди загубата на контакта с тях.
БГНЕС

Коментари

Новини Варна