IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новина на деня
16:43 | 8 септември 2015
Обновен: 01:59 | 9 септември 2024

Какво си купуваме от “биопазара” в Чайка? (СНИМКИ)

“Фермери” продават еклери, сирене и закуски между казаните и колите

По материала работи: manager
Какво си купуваме от “биопазара” в Чайка? (СНИМКИ)

Млечни, тестени и яйчни продукти се разтоварват от багажниците на частни автомобили и се продават директно на улицата на т.н. “Фермермерски пазар” във варненския квартал “Чайка”.

 

Екзотичното тържище функционира от началото на годината и въпреки съмнителният произход, качество и завишената цена на предлаганата продукция, пазарът набира все по-голяма популярност и почитатели сред гражданите, определящи се, като любители на екологично чистата храна. Както е известно у нас действа категорична забрана за продажба на продукти от животински произход на открито. Въпреки това на т.н. “Фермермерски пазар” във Варна липсва всякакъв контрол от страна на отговорните институции.

 


Припомняме, че само за миналата седмица в нашия град са регистрирани 53 случая на чревни инфекции и 2 на салмонелоза. Друг е въпросът – колко от заболелите не са се регистрирали, а трети – колко са си причинили заболяването, купувайки “екологичночисти” продукти от сергията до казана с боклук...

 


Утре очаквайте продължение по темата със становище на Областната дирекция по безопасност на храните и общинското дружество “Пазари”, което е стопанин на пазарната площадка в кв. “Чайка”.    

 

 

 

Коментари

Новини Варна