IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новина на деня
16:34 | 10 юни 2020
Обновен: 09:42 | 7 септември 2024

Почистиха централното гробище във Варна

Извършва се редовна дезинфекция на района, има назначена и денонощна охрана, заявиха от "Обреди"

По материала работи: Слав Велев
Почистиха централното гробище във Варна

Почистиха централното гробище във Варна, похвалиха се от общинското дружество "Обреди", което стопанисва парка. Предприети са действия по извозването на натрупаните отпадъци в Централен гробищен парк – Варна.

 

Забавянето е вследствие на извънредното положение, въведено у нас заради COVID-19, и заради изчакване на приемането на Правилника за прилагане на Закона за публичните предприятия, влязъл в сила на 5 май 2020 година, оправдават се от общинското дружество.

 

„За ръководството на дружеството беше важно да не спира дейността по поддръжката на гробищния парк и да не се допуска натрупване на отпадъци по алеите. За да не се създава опасност за гражданите, посещаващи гробните си места, отпадъците бяха обособени на едно място“, поясниха от „Обреди“.

 

От дружеството уточниха, че са предприети всички мерки за опазване здравето на гражданите и околната среда. Извършва се редовна дезинфекция на района, има назначена и денонощна охрана.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна