IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
13:32 | 21 март 2015
Обновен: 20:08 | 14 септември 2024

Варна ще си партнира с Талин и Любляна в образованието

Европейският проект е по програма "Еразъм+"

По материала работи: Юлиян Атанасов
Варна ще си партнира с Талин и Любляна в образованието

Варна ще обменя партньорски опит с Талин (Естония) и Любляна (Словения) в областта на образованието. Това ще стане в рамките на европейски проект „Ефективни партньорства за иновативни модели в образователиня процес“ по програма „Еразъм +”, по който община Варна ще кандидатства. Положително становище за това даде днес постоянната комисия по европейски въпроси и международно сътрудничество. Два дни по-рано положителен вот проектът получи и от комисията по наука и образование към местния парламент.
От българска страна партньори на общината в реализацията на проекта са ВСУ „Черноризец Храбър“ и СОУ „Н. Геров“. Ръководител на работната група е директорът на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ Лилия Христова.
Варна ще черпи положителен опит от Талин в приема на първокласници, а естонският град ще взаимства от Варна модела за прием в детските градини, стана ясно още на комисията.
Основната цел на проектното предложение е обмен на иновативни практики за електронно управление на образователния процес. Целевите групи са общинската администрация, директори, преподаватели и служители на училища, ученици, родители.
Стойността на проекта за трите общини е 300 000 евро за двегодишен период.
Юлиян Атанасов

Коментари

Новини Варна