IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
09:32 | 29 ноември 2014
Обновен: 09:26 | 21 октомври 2024

Ученици от Варна се включват в Европейската седмица за намаляване на отпадъците

Кампания е част от дейностите на СОУ „Яворов" като Екоучилище

По материала работи: manager
Ученици от Варна се включват в Европейската седмица за намаляване на отпадъците

Ученици от СОУ „Пейо Яворов", гр.Варна, за втора година се включват в Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО - EWWR), която се реализира в над 23 страни на ЕС, съобщиха от учебното заведение за Moreto.net. Поредното издание на ЕСНО се провежда под патронажа на Европейският комисар по околна среда и с подкрепата на Асоциацията на еколозите от общините в България.

След пет успешни кампании, инициативата акцентира върху идеята за промяна в поведението на европейските граждани по отношение на потребителските им навици и отношението им към отпадъците.

От 24 до 28 ноември, ученици и учители от Екощаба реализираха информационна кампания за предотвратяване и намаляване на отпадъците, с информационни материали, създадени от самите тях.

Учениците презентираха книжка за най-малките „В света на разделното събиране и рециклиране на отпадъци", която по занимателен начин, чрез игри, гатанки, стихчета и ребуси, представя полезна информация за системата на разделно събиране на отпадъци и идеи за намаляване на отпадъците от хартия, пластмаса, стъкло и метал.

С желание и ентусиазъм ученици се включиха в акцията по раздаване на стикери, с мотото на кампанията „От нас зависи утрешния ден" и в дискусия на клип „Стъпка по стъпка", създаден от ученици в гимназиален етап, с идеи за пестене на енергия и ресурси.

Тази кампания е част от дейностите на СОУ „Яворов" като Екоучилище, за повишаване на информираността и насърчаване на устойчиви действия за предотвратяване и намаляване на отпадъците.

 

Коментари

Новини Варна