IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
08:08 | 31 декември 2015
Обновен: 08:03 | 16 септември 2024

Във Варна запечатаха хладилника от акцията "Ако си дал"

Преди два месеца много варненци приветстваха благотворителната инициатива

По материала работи: Борис Проданов
Във Варна запечатаха хладилника от акцията "Ако си дал"

Областната дирекция по безопасност на храните запечата хладилната витрина във Варна, в която много хора оставяха храна за бездомните. Така благотворителната инициатива "Ако си дал", която има много поддръжници в града, е временно прекратена. Причината е, че хладилникът не е регистриран в Агенцията по безопасност на храните.


Преди два месеца много варненци приветстваха благотворителната инициатива и оттогава редовно оставят храна във витрината. Мирела е една от тях. Днес обаче се наложи да закачи торбите върху вратата на хладилника, запечатан с лепенки.


От Агенцията по безопасност на храните заявиха, че са запечатали витрината, защото е нерегламентирана. Варненци обаче са на друго мнение.


Инициаторите на кампанията във Варна също останаха разочаровани, защото няма правно основание да се запечата хладилникът.


Доброволците от кампанията ще се срещнат с ръководството на Областната дирекция по безопасност на храните. Ако не постигнат съгласие обаче, са решили да измият контейнер за отпадъци, в който да оставят храна и той да бъде на едно от най-оживените кръстовища във Варна, предаде още БНТ.

Коментари

Новини Варна