IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
15:13 | 30 ноември 2015
Обновен: 16:48 | 8 септември 2024

11-класничка от варненската МГ - със сребро от национален философски конкурс

Александра Руменова Пенева е вторият най-добър млад философ в страната

По материала работи: Юлиян Атанасов
11-класничка от варненската МГ  - със сребро от национален философски конкурс

Александра Руменова Пенева от 11 клас на МГ зае второ място на националния  философски конкурс „Българският път.    Потенциал,проблеми, перспективи“. На  19-ти ноември  в Аулата на Софийския Университет „Св.Климент Охридски“ бе  тържествено отбелязан  Световният ден на философията. В България  той се чества от 1996г. , когато официално е обявен за професионален празник на философската общност.

 

 В програмата на юбилейния 20-ти Ден на философията основно място зае дебатът „Българският път“, както и награждаването на победителите в  националния конкурс за  есе на ученици от ІХ до ХІІ клас на тема : „Българският път.Потенциал, проблеми, перспективи.“ Целта на организаторите е да стимулира философско-патриотичното осмисляне на темата за България като Родина и Отечество сред младото поколение. 

 

Регламентът позволява всяко училище да изпрати едно есе , като тази година в конкурса се включиха 36 училища от цялата страна. Радостни сме да споделим,че тази година есето на ученичката от 11 клас на Математическа гимназия „Д-р.Петър Берон“ град Варна, Александра Руменова Пенева бе класирано на ІІ място от компетентното жури от седем професори на ФФ на СУ „Кл.Охридски“. Тя и нейната преподавателка г-жа Палмира Дачева получиха наградата си от професор Калин Янакиев, член на журито.

Коментари

Новини Варна