IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
12:10 | 26 октомври 2015
Обновен: 08:08 | 28 август 2024

Областният информационен център с европейска награда

Призът е в конкурса за публична комуникация

По материала работи: Златина Добрева
Областният информационен център с европейска награда

България спечели трета награда в конкурса за публична комуникация на шестото издание на Международния форум EuroPcom в Брюксел. Отличието бе присъдено за националната информационна кампания „Да създадем заедно България 2020“, проведена от мрежата от 27 Областни информационни центрове и Централното координационно звено с подкрепата на Управляващите органи на програмите.

Нашата страна бе финалист сред общо 29 кандидатури от 17 държави. Инициативата включваше мащабна кампания с допитване до гражданите какво трябва да се промени с помощта на европейски средства в населеното им място до 2020 г. и се проведе едновременно във всички общини на страната в периода 16 март - 9 май 2015 г. В рамките на инициативата Областният информационен център - Варна, организира серия информационни срещи и изнесени приемни в региона и анкетира 473 души от всички 12 общини във Варненска област. Участниците в проучването споделиха своите идеи за развитие на населеното място, в което живеят. Резултатите показаха, че хората в областта искат с европейски средства да се осигури най-вече работа и да се оправи градската инфраструктура - улици, пътища, тротоари, паркове, площади, градинки, ВиК-мрежи. При срещите по места екипът на ОИЦ разясняваше на потенциалните бенефициенти как могат да използват европейско финансиране, за да реализират идеите си с проекти по новите оперативни програми 2014-2020.

Кампанията във Варненска област приключи с концерт на централния варненски плаж в навечерието на Деня на Европа.

Наградата за публична комуникация на България бе връчена от министър-председателя на Люксембург по време на официална церемония миналата седмица в Европейския парламент.

Коментари

Новини Варна