IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
14:44 | 9 септември 2015
Обновен: 18:52 | 17 октомври 2024

Утвърдиха приема за медсестри и акушерки за филиалите на Медицинския

Решението е на Министерския съвет

По материала работи: Ставри Таргов
Утвърдиха приема за медсестри и акушерки за филиалите на Медицинския

Министерският съвет утвърди допълнителен прием за обучение на студенти по специалностите „медицинска сестра“ и „акушерка“ за новата учебна година. Решението е във връзка с промени в структурата на две висши училища, настъпили след утвърждаването през май на годишния прием.
Във всеки от филиалите във Велико Търново и в Шумен на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна, ще се обучават допълнително по 10 медицински сестри и по 10 акушерки. С по 10 се увеличават и студентите по двете специалности във Факултет „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ в структурата на ЮЗУ „Неофит Рилски”.
Целта на промените е да създадат възможности за подготовка на висококвалифицирани медицински кадри за системата на здравеопазването. По този начин ще се удовлетвори недостигът и увеличеното търсене на медицински сестри и акушерки в съответните региони и страната, съобщиха от пресцентъра на МС.

Черно море

Коментари

Новини Варна