IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
16:36 | 15 август 2015
Обновен: 04:04 | 27 октомври 2024

Утре откриват най-голямата детска площадка във Варна

Площадката е с две зони за игра - за деца до 3 г. и за по-големите - от 3 до 12 години

По материала работи: Златина Добрева
Утре откриват най-голямата детска площадка във Варна

В неделя от 11 часа откриват най-голямата детска площадка във Варна. Тя се намира до тенис кортовете в Морската градина. Всички малки варненци са поканени да пробват лично новите люлки и пързалки. Ще ги очакват балони, приказни герои и най-различни забавления. 


Площадката е с две зони за игра - за деца до 3 г. и за по-големите - от 3 до 12 г., разделени на различни теми – море, плаж, зоопарк с животни. Цветовете и материалите, от които са изработени люлките, катерушките и пързалките отговарят на всички изисквания за безопасност, но освен това създават настроение и комфорт на малчуганите. 

 

Площадката заема 1300 кв. м. и е покрита с ударопоглъщаща настилки. Тя е част от програмата за обновяване на детските кътове за игра във всички райони на града, която обхваща над 230 терена. Така Варна ще бъде първият град в страната, който ще реши проблема със старите и опасни детски площадки, които вече трябва да отговарят на нови стандарти, описани в Наредба 1 на МРРБ, МВР и Агенцията за закрила на детето.

Коментари

Новини Варна