IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
11:27 | 7 август 2015
Обновен: 07:00 | 27 октомври 2024

Червен код за опасност от пожари във Варна

Червен код за опасност от пожари е обявен за Варненска и още 7 области

По материала работи: Златина Добрева
Червен код за опасност от пожари във Варна

Червен код за опасност от пожари е обявен за Варненска и още 7 области. Освен за Варненска област кодът е в сила и за Ямбол, Стара Загора, Хасково, Сливен, Бургас, Шумен и Добрич.

 

На отделни места в областите Сливен, Кърджали, Плевен и Велико Търново рискът за възникване на пожари също е висок, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

 

При тази степен от НИМХ предупреждават хората да бъдат изключително бдителни и готови да предприемат действия, за да се предпазят при бързо развиващ се пожар. От хората се изисква да проявяват изключителна бдителност и незабавно да уведомяват противопожарните служби за всеки огън.

 

Оранжев код е обявен за части от областите Видин, Монтана, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Перник, Кюстендил. При оранжевата степен за опасност са възможни много силни пожари с частично или пълно въвличане на дървесните корони.

Коментари

Новини Варна