Варна 18°
fallback
Общество
16:34 | 6 август 2015
Обновен: 11:18 | 27 октомври 2024

Изхвърлиха новородени кученца в контейнер за смет

Варненец ги спаси, търси им осиновители

По материала работи: Златина Добрева

 

 

Варненец намери изхвърлени в контейнер за смет новородени кученца по пътя за кв. “Виница”. Отидох да хвърлям боклука и видях 4 кутрета. Бяха толкова изнемощели, че не издаваха и звук, само помръдваха от време на време, разказа нашият читател Коста Стаматов. Той веднага ги извадил от контейнера и ги прибрал в къщата си. Със семейството се грижихме за тях като деца и успяхме да спасим живота им. Междувременно започнахме да търсим къде да ги настаним за по-дълго време. Свързахме се най-напред с Приюта за безстопанствени животни в с. Каменар. От там отказаха да ги приемат за отглеждане. После се насочихме към различни организации за защита на животните, но нито една от тях не откликна. Наистина е много тъжно, че в град като Варна не може да се намери дом или убежище за малките кученца, но все още вярвам, че ще се намерят добри хора да ги вземат за домашни любимци, каза Коста Стаматов.

 

 

Свързахме се с управителката на Приюта за безстопанствени животни в с. Каменар Нели Георгиева, която увери, че ще се ангажира със случая на нашия читател. Тя обясни, че в приемника няма условия за отглеждане на малки кученца. Няма и консумативи за тях. Затова разчитаме на съдействието на доброволци и екоорганизации. Бихме могли да ги вземем, когато поотраснат, добави Георгиева. Тя уточни, че в момента приютът е пълен  90%. Нели Георгиева каза също, че се работи усилено за създаването на плаващ механизъм за проучване на сигнали за изоставени животни в интернет. След изработването му ще бъдем много по-ефективни като структура, обобщи тя.

 

 

 

Кученцата са намерени на 25 юни т.г. Трите  са мъжки, едното - женско. Хранени са с адаптирано кучешко мляко и са външно и вътрешно обезпаразитени. Много са жизнерадостни, спокойни, любвеобилни, признава техният стопанин. Те са почти на два месеца и вече са захранени с гранулки за малки кученца. Тези, които проявяват интерес към тях, могат да се обадят на тел. 0887 890703.    

 

Автор: Ставри Таргов

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback