IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
10:34 | 31 юли 2015
Обновен: 18:33 | 26 октомври 2024

Правят фото пленер на фестивала на хвърчилата

Фестът е на 15 август на плажа в "Аспарухово"

По материала работи: Златина Добрева
Правят фото пленер на фестивала на хвърчилата

Фотографски пленер за репортажна и художествена фотография ще се проведе в рамките на Фестивала на хвърчилата - Варна 2015. Както "Черно море" вече писа третото издание на международния фест ще съвпадне с Деня на Варна - 15 август и ще се проведе на плажа в "Аспарухово".

 

Участниците в пленера ще имат възможността да снимат събитията по време на фестивала, и най-вече демонстрациите на международните участници, които ще покажат майсторките си умения в управлението на огромни пъстри ръчно изработени хвърчила. Опитът от миналата година показа, че времето и мястото на събитието е подходящо и за фотографи – анималисти, които биха могли да снимат активната миграция на щъркели, пеликани, осояди, блатари, орли и др. хищни птици.

Селектирани фотоси от този пленер ще се включат в пътуваща изложба “Въздушни чудеса - Варна 2015”, която ще бъде показвана на различни места във Варна и други градове.

 

По своя характер фестивалът на хвърчилата е международен – оригинални модели хвърчила собствена изработка ще демонстрират участници от България, Турция, Русия и др. Програмата включва парад на хвърчилата, конкурс за най-атрактивен модел, демонстрации на авиомодели, парапланери и други летящи обекти, както и работилница за хвърчила на място.

Съпътстващата програма на фестивала на хвърчилата и тази година е богата – представления на детски танцови и театрални състави от Варна и района, мини-концерти на известни наши поп изпълнители, работилници и арт ателиета, наблюдение на миграцията на щъркели, пеликани и други реещи се птици със специализирана оптика, приятна музика и много други забавления.


Фестивалът подкрепя избора на Варна за Европейска младежка столица през 2017 г.

 

Коментари

Новини Варна