IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
13:59 | 14 юли 2015
Обновен: 16:08 | 7 септември 2024

Студенти ще стажуват на летище Варна за девето поредно лято

За 30-те амбицирани за работа младежи ще има и специални предизвикателства

По материала работи: Борис Проданов
Студенти ще стажуват на летище Варна за девето поредно лято

Студентска стажантска програма ще подготви следващо поколение професионалисти в областта на авиацията. Тази година на летищата във Варна и Бургас встъпват в длъжност 30 амбицирани за работа млади студенти, които в рамките на следващите месеци ще работят  по програмата “We Care”, както и в отделите “Човешки ресурси”, “ИТ”, “Авиационни дейности”, “Търговски отдел”, “Управленско счетоводство”, “Терминален мениджмънт”, “Сигурност”, “Администрация – Бургас”, “Връзки с обществеността”, “Инвестиционен контрол”, “Управление на съответствието и правни дейности”, “Рамп агенти и лоуд контрол” и „Пътническо обслужване”.


Те имат възможност да се докоснат до различни материи, да наблюдават от близо и да участват в случващото се в офисите, терминала и на перона на съответното летище. На всеки от тях са възложени индивидуални задачи/проекти, които те ще трябва да разработят и представят под формата на презентации с напътствията на ментора си, въз основа собствените си идеи и наученото по време на практиката и обученията. Ежеседмични срещи във Варна, включващи обучения и презентации от служители на различните отдели, ще изправят 30-те младежи пред специални предизвикателства, свързани с решаване на стратегически задачи, казуси от авиацията, ролеви игри и др. В края на стажа студентите ще имат за задача да представят летните си проекти на специално организирано за целта събитие на летище Варна.


Официалното откриване на програмата се проведе в началото на юли в Зала 1 към тренинг центъра на летище Варна, а на  11 септември ще бъде официалното закриване на летния стаж.


Вече девета поредна година “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт”АД организира изключително успешната стажантска програма за студенти. Статистиката сочи, че около 33% от тях постъпват на работа в компанията след дипломирането си.

Коментари

Новини Варна