Варна 17°
fallback
Общество
09:50 | 14 юли 2015
Обновен: 03:01 | 8 септември 2024

Учителите във Варна не достигат

Глад има още за телефонисти и програмисти

По материала работи: Златина Добрева

Сериозен недостиг на педагогически персонал се наблюдава във Варна. Това става ясно от списъка на местното бюро по труда със свободните работни позиции към 13 юли 2015 г. В морския град се търсят над 50 преподаватели по най-различни предмети. Най-осезаема е липсата на учители по български език, математика, физика, биология, география, физическо възпитание, руски, френски и английски език.

В местните школа не достигат и училищните възпитатели. За тях има обявени 20 свободни места, както и една позиция за училищен психолог.

По комплексите отново се търси обичайният набор от служители. 13 са местата за сервитьори и 7 за бармани. 8 камериерки търсят да назначат от хотелите, както и 9 готвачи и един помощник - готвач.

Търсени са и домашните помощници и санитари, за които от Бюрото по труда във Варна са обявили съответно 20 и 27 свободни работни позиции.

22 са местата за оператори в call center и 10 за програмисти. Търсене има още за инженери, касиери, шофьори на автобус, стругари, както и за ипзълнители на общи дейности по обектите.

Пълният списък със свободните работни места във Варна можете да разгледате на сайта на Бюрото по труда. Денислав Киров

 

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback