IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
09:50 | 14 юли 2015
Обновен: 03:36 | 3 септември 2024

Учителите във Варна не достигат

Глад има още за телефонисти и програмисти

По материала работи: Златина Добрева
Учителите във Варна не достигат

Сериозен недостиг на педагогически персонал се наблюдава във Варна. Това става ясно от списъка на местното бюро по труда със свободните работни позиции към 13 юли 2015 г. В морския град се търсят над 50 преподаватели по най-различни предмети. Най-осезаема е липсата на учители по български език, математика, физика, биология, география, физическо възпитание, руски, френски и английски език.

В местните школа не достигат и училищните възпитатели. За тях има обявени 20 свободни места, както и една позиция за училищен психолог.

По комплексите отново се търси обичайният набор от служители. 13 са местата за сервитьори и 7 за бармани. 8 камериерки търсят да назначат от хотелите, както и 9 готвачи и един помощник - готвач.

Търсени са и домашните помощници и санитари, за които от Бюрото по труда във Варна са обявили съответно 20 и 27 свободни работни позиции.

22 са местата за оператори в call center и 10 за програмисти. Търсене има още за инженери, касиери, шофьори на автобус, стругари, както и за ипзълнители на общи дейности по обектите.

Пълният списък със свободните работни места във Варна можете да разгледате на сайта на Бюрото по труда.
Денислав Киров

 

Коментари

Новини Варна