IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
18:25 | 11 юли 2015
Обновен: 22:58 | 7 септември 2024

Красен Кралев и Иван Портних призовават варненци да живеят активно

Стартът на инициативата е в 10 часа на Севастопол, а финалът е в 18.30 на Пристанището с голям концерт на популярни музикални изпълнители

По материала работи: Слав Велев
Красен Кралев и Иван Портних призовават варненци да живеят активно

Волейбол, баскетбол, футбол, катерене, тенис на маса, йога, гимнастика, крос-фит, тай-чи, детска атлетика и танци са само част от организираните активностите, в които ще се включат и редица спортни легенди.

На 12 юли 2015 г. стартира варненското издание на инициативата "Живей активно", в което хиляди варненци ще имат възможност да спортуват и да се забавляват заедно със своите семейства и приятели. На официална церемония Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на града Иван Портних  и редица български спортни легенди и знаменитости ще дадат официален старт на инициативата в града. Те ще поведат хиляди варненци и гости на града на символичен пешеходен поход към Морската градина, градския плаж и Пристанище Варна, където на 10 различни локации ще бъдат организирани спортни активности, състезания, турнири и танци.   

Началото на инициативата ще бъде дадено в 10:00 часа на Севастопол, пред хотел "Черно море", а празничният завършек на "Живей активно" във Варна ще бъде отбелязан с грандиозен концерт от 18:30 часа на Пристанище Варна с участието на Рафи, Сантра, Невена Пейкова, Играта, Иво и Пламен и Ангел Ковачев.

В рамките на "Живей активно" се провежда и двудневната регата за килови яхти "Порт Варна", която започна днес.

През целия ден край морето ще бъдат организирани десетки семейни игри, тенис на маса, плажен футбол, катерене, танци и много други активности. Актьорите Симеон Лютаков и Евгени Будинов ще се включат във волейболния и баскетболния турнир. Редица местни спортни клубове и младежки организации ще допринесат за спортни ден на варненци и ще организират демонстрации, уроци и игри за малки и големи от 11:00 до 18:00 часа.

Специално организиран баскетболен турнир за аматьори ще се проведе в двора на Варненската търговска гимназия. В Морската градина, младежите от скейт клуб Варна ще се включат в Скейтборд уроци и демонстрации за всички възрасти, а на сцена „Раковина“ ще се проведе арт работилница под наслов „Нов живот за старата пластмаса“. Тереза Маринова и партньорите от
Българска федерация по атлетика ще се включат в уроци и демонстрации по детска атлетика и ще организират забавни игри за цялото семейство на поляната до „Кривото дърво“. Феновете на "Живей активно" ще имат възможност да се докоснат до екстремния спорт уейкборд и да се включат в 10-минутен Уейк трайл в Уейк Парк Инифинити, където ще ги очаква Skiller, а Йордан Йовчев и Борис Трендафилов ще организират уроци по спортна гимнастика и Cross Fit на южния плаж в града.

Коментари

Новини Варна