IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
15:11 | 8 юли 2015
Обновен: 21:26 | 7 септември 2024

Жители и гости на Варна опознават бита и традициите на Южна Корея (СНИМКИ)

За източния начин на мислене са характерни търпимост, обич и уважение към хората

По материала работи: Златина Добрева
Жители и гости на Варна опознават бита и традициите на Южна Корея (СНИМКИ)

Четиридневен курс по корейски език и култура за ученици и студенти тече във Варна. Наученото ще бъде представено на жителите и гостите на града на специална корейска вечер утре от 19 часа.

Възпитаниците на Корейския образователен център във Варна имаха възможност да обогатят знанията си по време на 4-дневния лагер. Той е организиран за първи път в България. Включиха се над 50 ученици и студенти. Те се докоснаха до корейския език и култура чрез игри, танци с Таекуон-до и традиционни ритуали. Преподавателите и учениците общуваха само на корейски.

„По принцип изучавам езика и ми беше много интересно да се запозная с културата на страната. Далечна Азия ме вълнува и исках да науча малко повече за самата страна“, каза един от участниците в курса. Друг подчерта, че вижда реализацията си изцяло свързана с корейския език, тъй като източните езици дават източен начин на мислене, за който са характерни търпимост, обич и уважение към хората, с които се срещаме.

Корейският език е признат за един от най-логичните в света. Неговата структура съответства на човешките органи за говорене. Това са само част от причините, които привличат все повече млади българи към изучаването на корейския език и култура. Амбицията на организаторите е лагерът да стане ежегоден.
Стела Душева
Снимки Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна