IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
11:37 | 1 юли 2015
Обновен: 04:59 | 2 септември 2024

Ще четете ли книги през лятната ваканция?

Анкета сред варненски ученици

По материала работи: Златина Добрева
Ще четете ли книги през лятната ваканция?

От днес започна лятната ваканция и за учениците от 8 до 11 клас. Наш екип посети Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ в последния учебен ден.  Попитахме учениците смятат ли да четат през лятната ваканция, ще прочетат ли задължителния списък с книги, който им е изготвен, обичат ли книгите и кои са любимите им автори и жанрове.

 

 

Десислава Петрова, 11 клас
Да, ще чета през лятото, но нещо, което ми е интересно. Фантастиката е любимият ми жанр, но нямам автор, който да ми е фаворит. Ще прочета и книгите от задължителния списък, защото ставам 12 клас и ми предстоят матури. Все пак трябва да съм добре подготвена.

 

 

 

 

 

 

Ангел Ангелов, 11 клас
Аз като цяло чета рядко. Сега имаме списък с книги за през лятото. От него си харесах романа „Тютюн“, но не е много сигурно, че ще го направя.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Виктор Николаев, 11 клас
От време на време чета, особено ако заглавието на книгата ми хареса. Ще опитам да прочета по-голямата част от книгите в нашия летен списък.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Стефан Джогов, 9 клас
О, да, ще чета през лятото. Със сигурност ще изпълня летния списък с книги, тази година са необичайно интересни. Видях много вълнуващи заглавия там. Обичам да влизам в големи книжарници и да си избирам книги, като чета резюметата им. Падам си по фантастиката. Сега съм си набелязал „Джак Спароу“.

 

 

 

 

 

 

Иляна Дамянова, 10 клас
Смятам през ваканцията основно да почивам, ще чета през учебната година. Тогава мисля да изпълня задължителния ни списък с четива. Иначе предпочитам фантастиката като жанр, но нямам любим автор.

 

 

 

 

 

 

 

Борис – Михаил Ангелов, 11 клас
Със сигурност ще прочета задължителните книги. Много обичам да чета исторически книги, а в летния списък има такива, така че без проблем ще се справя. Като цяло ми харесва да чета, падам си по приключенските жанрове.

 

 

 

 

 

 

 

Лада Сотирова, 11 клас
Аз ще чета и през лятото. Много обичам книгите, предпочитам фентъзи романите. Нямам конкретен любим автор, но първата книга, която силно ме впечатли, беше „Името на вятъра“ на Патрик Ротфус. Иначе от списъка с книги, който ни предложиха за лятото, със сигурност ще прочета тези, които ми се сторят най-интересни, за останалите ще намеря време, когато ми се наложи.

 

 

 

 

 

 

 

Анкетата подготви Денислав Киров
Снимки Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна