IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
16:21 | 10 юни 2015
Обновен: 13:09 | 22 октомври 2024

637 LED крушки осветиха Морската (СНИМКИ)

Поставиха 20 прожектора до Пантеона

По материала работи: Златина Добрева
637 LED крушки осветиха Морската (СНИМКИ)

Нови 637 енергоефективни LED крушки осветиха Морската градина на Варна. Те консумират 25W електроенергия на час, които съпоставени със старите 90W, осигуряват обща икономия на електроенергия в размер на над 41 КW на час.

В рамките на ремонтнитe дейности, които се извършват на територията на парка, са поставени нови 205 стълба, подменени са и 42 осветителни колби на съществуващи стълбове, на част от които са поставени и цветя. 20 прожектора вечер осветяват Пантеона. Подобрена е визията на паметниците по Алеята на възрожденците, ремонтирани са фонтаните, обновено е пространството около слънчевия часовник.

На територията на Морската градина – в историческото ядро, са преасфалтирани голяма част от пешеходните алеи, зацветени са зелени площи, изградено е капково напояване покрай централните алеи. Предстои рехабилитацията на ефектното осветление под Пантеона и подходите към крайбрежната алея, уточняват от община Варна.

 

Коментари

Новини Варна